Skörda - Ta tillvara
Frys in
Persilja, Gräslök, Dill:
Skölj av snabbt med vatten och låt dem rinna av eller torka dem lätt.
Hacka dem och frys in i burkar, plastpåsar eller aluminiumfolie, var för sig.
oregano, timjan, rosmarin, salvia, mynta, dragon och citronmeliss
Oregano
Oregano går att äta färsk. Annars tar man precis innan oreganon går i blom några stadiga kvistar, som man klipp av strax ovanför jordytan. Bind ihop kvistarna och häng på tork. När det är knastrande torrt, kan man klippa ner det i sin egna örtburk.
Timjan
Rosmarin
Salvia
Salvia är inte god att äta färsk, den smakar som hö, men torkad blir den fin.
Salvia är inte god att äta färsk, den smakar som hö, men torkad blir den fin.
Mynta
Dragon
Citronmeliss
Att frysa mangold + recept: https://www.sarabackmo.se/frysa-mangold-i-platta-paket/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar